بازار مالی چیست؟ بررسی انواع بازارهای مالی بورسینس
انتشار: آبان 09، 1398
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

بازار مالی چیست؟ بررسی انواع بازارهای مالی بورسینس

بازار مالی چیست؟ بررسی انواع بازارهای مالی بورسینس

بازار پول یکی از بازارهای مالی است که در این بازار از هر ابزار و دارایی چه خرد چه کلان می توان برای مبادله استفاده کرد. ابزارهایی که در بازار پول استفاده می شوند توسط اشخاص، شرکت ها و بنگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند. این ابزارهای به عنوان جانشین پول استفاده می شوند و سر رسید آن کمتر از یک سال است. افرادی که در بازار پول مشارکت می کنند کسانی هستند که سرمایه مازاد بر نیاز خود دارند و به منظور پس انداز به این بازارها وارد می شوند. هدف بازار پول ایجاد تسهیلات برای واحدهای اقتصادی است و این کار به منظور تامین نقدینگی در کوتاه مدت است. به طور معمول بازارهای پول با محصولاتی با سررسیدهای کوتاه مدت نقدینگی بسیار (کمتر از یک سال) معامله می کنند و دارای درجه ایمنی بالا و سود نسبتاً کم هستند.

  • امروزه ابزارهای مختلفی از تحلیل تکنیکال وجود دارد که می تواند پیش بینی های موثری را در بازار مالی مانند خرید سهام ارائه کنند.
  • شایان ذکر است، در چند سال اخیر با آمدن متاورس به دنیای بلاکچین استفاده جدیدی به ارز های دیجیتال آمد.
  • سال گذشته برنامه ای برای امکان معامله این سهام در بازار مالی بورس آغاز شد.
  • در بازار ثانویه اوراق بهادار دوباره می توانند معامله شوند و لازم نیست دارندگان نگران خرید یا فروش آنها باشند.
  • شکل و فرم چند کندل در کنار هم می تواند اطلاعات زیادی به ما بدهد که بر اساس هر سبک، می توان با آن ها معامله کرد.

به بازاری که در آن معاملات بین خریداران و فروشندگان در زمان حال اجرا می شود، بازار نقدی می گویند. این بازارها به عنوان یک واسطه بین پس اندازکنندگان و سرمایه گذاران توسط سازماندهی منابع مالی بین آن ها، عمل می کنند. برای تحلیل بازار های مالی دو نوع شیوه تحلیل و ارزیابی داریم تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال. سرمایه گذاری در این بازار بهتر است بخشی از اهداف بلندمدت شما(ده سال یا بیشتر)باشد، با این فرض که پس انداز کافی و منابع درآمدی دیگر برای تامین مخارج زندگی خود دارید. اهداف کوتاه مدت اهدافی هستند که می خواهید طی پنج سال آینده به آنها دست یابید.

مستر ترید ارز های دیجیتال

پیش از ورود به این بازار لازم است که درخصوص تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال، روش های معاملاتی مطالعه کنید. همچنین باید درخصوص کارگزاری معتبر و با شرایط مناسب نیز تحقیقات لازم را انجام دهید. حال که از معایب، مشکلات و ریسک های بازارهای مالی داخلی مطلع شدیم زمان آن است که شرایط و مزایای بازارهای مالی داخلی را با سایر کشورها مورد مقایسه قرار دهیم. اساسا اندازه ی بازار یا سنجه ارزش بازار معیار مهمی در تعیین کیفیت بازار است. ازاین رو در ایران به طور مثال نسبت ارزش بازار سهام به تولید ناخالص داخلی ۲۳ درصد بوده و بازار سهام ایران چیزی در حدود نود و هشت میلیارد دلار ارزش دارد. این در حالی است که این مقدار برای کشور عربستان سعودی حدود دویست و چهل و چهار میلیارد دلار است که حدوداً نسبت به تولید ناخالص داخلی آن هفتاد درصد می باشد.

انواع بازارهای مالی چیست؟

در چند سال اخیر شاهد ظهور ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و… بوده ایم. این دارایی های دیجیتال غیرمتمرکز بوده و مبتنی بر فناوری بلاک چین هستند. در واقع اوراق مشتق، اوراق بهادار ثانویه ای هستند که ارزش آن ها صرفاً از ارزش اوراق بهادار اولیه یا کالای پایه ای که به آن مرتبط هستند، ناشی می شود؛ بنابراین اوراق مشتق به خودی خود ارزشی ندارند. ابزار مشتق قراردادهایی بین 2 یا چند نفر هستند که ارزش هر ورقه باتوجه به کالای پایه مشخص می شود.

معامله گران فارکس (تجار ارز خارجی) تغییرات قیمت ارز را پیش بینی می کنند و موقعیت های معاملاتی جفت ارز را در بازار ارز اتخاذ می کنند تا از تغییر تقاضای ارز سود ببرند. آن ها می توانند معاملاتی را برای مؤسسات مالی، به نمایندگی از مشتریان یا به عنوان سرمایه گذاران فردی انجام دهند. برای انجام معاملات سودآور، معامله گران فارکس باید بسیار با تجربه باشند و برای پیش بینی حرکت قیمت ارز، به ترکیبی از تحلیل های کمی و کیفی تکیه کنند. در دید اول این گونه به نظر می رسد که ضرر در بازارهای مالی یک مفهوم ساده و کاملا مشخص است. در واقع اینگونه تصور می شود که ضرر در معامله ارزهای دیجیتال تنها زمانی معنی دارد که شما یک ارز را با قیمت مشخص خریداری کنید و سپس آن را با افت قیمت به فروش برسانید.